Měl jsem tu čest nahlédnout pod pokličku kompletace zapletených karbonových kol nizozemské značky Fast Forward (dále jen FFWD), a to přímo v jejich mateřském sídle ve městě Zwolle. Karbon je stále pro větší cyklistickou populaci materiálem neznámým, pochybným, křechkým, drahým. Ano, není karbon jako karbon, ale vše je o lidech (vždy a všude). O přístupu člověka ke zpracování nejen karbonu, ale jakýchkoliv kovů, určených k náročnějšímu užívání.     
     Ve Zwolle, malé hale na kraji města, testují každý, ručně zapletený set. Postup a způsob testování bohužel nemohu přiblížit, protože by report mohl dopadnout jako fotky, které jsem ve firmě FFWD nafotil. Na přání zástupců značky byly snímky stáženy z našeho FB profilu. Postup testu mám ale uložen hluboko v hlavě a ........jsem v klidu. Jejich výrobky se otáčí na mém silničním kole ISAAC, konkrétně model FFWD F4R v galuskovém provedení, výškou ráfků 45mm, váhou 1300g (bez obutí a kazety).

     Protože jsem zastáncem řádného "ničení" výrobků sloužících k totálnímu nasazení, jejichž cena šplhá k "výšinám", tak tyto kola rozhodně nešetřím. Současně si ale těchto výrobků vážím (i svých příjmů), opečovávám je a uvědomuji si jejich hraniční meze. K tomu mi napomáhá i stav našich silnic, sem tam nějaká šotolinka, blatíčko, vodička. Slza ukápne, když do uší zazní typický zvuk pro dotek karbonu s odletujícím kamínkem/y. Ovšem kola v cenovce kolem 50.OOO,-Kč musí něco vydržet, no ne?! Kamínky a další odskakující předměty naráží na velmi kvalitní povrchovou úpravu ráfků FFWD, jejichž nápisy jsou chráněny několika vrstvami laku. Nápisy i lak jsou aplikovýny na ráfek, který má jednu zásadní vlastnost zejména při jízdě v protivětru - chová se velmi stabilně, necuká s řidítky a nekompromisně rozráží proudící vzduch. Čím to? Stěny ráfků jsou prohnuty směrem dovnitř. Vzduch proudící proti Vám, tak obtéká kolo. Uvedenou vlastnost jsem vypozoroval po ujetí několika stovek kilometrů, kdy jsem stále uvažoval nad tím, cože dělá lehkost a klid při jízdě v protivětru. Velmi nízká váha a tuhost setu hrají dáležitou roli, ale k čemu jsou ultralehká kola, když jsem nucen je ve větru stále krotit a být ve střehu? V továrně nám bylo již při první návštěvě vysvětlováno co a jak kolem tvaru ráfků, způsobu naplétání, využívání různorodých materiálů, ale až nezávislý test (dostupný na internetu) ukázal, v čem budou Nizozemci o krok vepředu oproti konkurenci.
FFWD svá kola zaplétají výhradně ručně, včetně důkladného testování každého kusu. Samotné ráfky jsou čistě výmyslem vývojářů značky, dráty (špice) a niple patří špičkové belgické značce Sapim a náboje další top značce ve svém oboru, švýcarskému DT Swiss. Na testovaném kole jsou napleteny již kultovní, takřka nezničitelné náboje 240S. Vynikající!!!
     Při koupi jakéhokoliv modelu kol FFWD si můžete vybrat jejich barevné provedení (černá-bílá; černá-červená-bílá;černá), typ ořechu odpovídající sadě na Vašem kole (Shimano, Campa, Sram) a počtu rychlostí 10, či 11s. K volbě jsou i modely nábojů DT Swiss. S označením 180, dále zmiňovaná dvěstačtyřicítka, nebo FFWD, což je levnější model DT Swiss, vyráběný speciálně pro Nizozemce. Zásadní je výběr modelů dle provedení. Pro závodníky a ortodoxní silničáře jsou připraveny celokarbonové ráfky na galusky. Pro sportovce, silničáře a některé závoďáky, kteří nevěří přednostem galusek je připravena verze celokarbonová s patkami na pláště. A pro ty, co se obávají karbonové brzdné plochy, galusek a nebo nemají dostatek prostředků a přesto chtějí mimořádnou kvalitu, jsou k mání karbonové ráfky s Alu brzdnou plochou. Ani FFWD se nevyhnul boom kotoučových silničních brzd. I tyto sety najdete v nabídce. Stejně jako kola pro cyklokros, triatlonisty a dráhaře (velmi populární, velmi užívané). Lze také zvolit výšku ráfku mezi 22 až 90 mm (22; 30; 45; 60 a 90 mm).
     Jako bonus má výrobce připraven pro zákazníky výměnný program, tzv. Crash Replacement Policy. Jedná se možnost vyměnit poškozené díly, případně celá kola za polovinu hodnoty nových kol. Bližší informace najde majitel zapletených setů na http://www.ffwdwheels.cz/sluzby/crash-replacement-policy
 

     Na testovaném modelu je tedy to nej v poměru kvalita/cena/výkon - celokarbonové ráfky na galusky, obuty galusky TUFO Elite Ride 23, náboje DT Swiss 240S, kazeta Campagnolo na 11 rychlostní kazetu a k tomu v balení přiloženy brzdové špalky od SwissStop, které FFWD důrazně doporučuje používat, což platí dvojnásob pro české zákazníky, kteří mají v oblibě improvizovat a poté v hospodě šířit zavádějící informace (je tak?). Celkový projev takto "poskládaných" kol, jejich lehkost a tuhost je vynikající. Ani vyšší profil ráfků neznamenal ztrátu komfortu při jízdě, což jsem na našich silnicích kvitoval s povděkem. Co se ochoty stoupat do kopců u F4R týče, nemám výhrad. Několikrát za týden byly nuceny šplhat do 18% stoupání přes vesnici Kaly na tišnovsku. Dokonce se točily rychleji, než jsem stíhal šlapat. A cesta z kopce, či rovině? Peklo! Prozatím ustanoven rychlostní rekord na 80 km/h, a to jen díky mizernému asfaltu a mému pudu sebezáchovy. Obvodová váha je opravdu špičková a zásadní! Je nutno si na projev kol zvyknout. Řekl bych, že k těmto kolům je potřeba dospět. Kvalita vysoká, stejně jako spokojenost. Uvidíme co životnost. Jenže, kdo zná délku karbonového života?